5 Najtežih delova posla vozača šlepera

Vozači kamiona širom sveta su ključni za održavanje bezbednosti na putevima. Sticanje odgovarajuće obuke, licenciranja i sertifikata za bezbedno i efikasno obavljanje svog posla, kompanija za vuču pruža razne usluge na putu vozačima kojima je potrebna. Od motociklista do velikih vozača, poslovi se stalno menjaju. Iako su naši tehničari opremljeni znanjem i iskustvom da se ponašaju u skladu sa neočekivanim situacijama, to ne znači da posao nema poteškoća. Iako svako zanimanje nosi svoj niz rizika, biti vozač kamiona šlepa u Beogradu može biti posebno opasno.

Evo 5 najtežih delova posla vozača šlepera:

 1. Drugi upravljački programi
  Retko se vozilo pokvari na pogodnom mestu; međutim, bez obzira na nevolju, kompanija za vuču treba da bude spremna za sve. Često, tehničari kamiona za vuču moraju da rade sa strane ili na sredini prometnih puteva – uprkos trenutnom toku saobraćaja. Ovo dovodi do toga da vozači pri velikim brzinama, sa malim rastojanjem između kamiona za vuču, vozača i vozila koje se vuče. Ovo povećava šanse da vozači udare ljude na licu mesta i čak može dovesti do smrtonosne nesreće. Ovaj rizik posebno preovladava noću kada je vidljivost slaba, a pažnja smanjena. Da bi ublažili rizike, naši vozači kamiona za vuču preduzimaju nekoliko mera predostrožnosti kako bi bili što vidljiviji. Korišćenje baklji, nošenje reflektujuće opreme i svetlih boja i korišćenje čunjeva za odvajanje radnih površina može pomoći u zaštiti naših tehničara. Uz to, ako vidite kamion za vuču sa strane puta, nastavite sa oprezom za dobrobit svih uključenih.
 2. Rizično okruženje
  Više puta nego ne, vozila se pokvare na nesigurnim mestima, što dovodi do odgovora na nivou vanrednih situacija. Bilo da se radi o uskoj traci, na teškom terenu ili jednostavno u oblasti sa velikim prometom, okolina može predstavljati veliku pretnju za vučnu kompaniju. Ali naši vozači uvek dolaze spremni sa potrebnom opremom i stručnošću da pronađu svoj put kroz najteža okruženja.
 3. Ometanje
  Koliko često vam um luta dok vozite? Sada, zamislite da ste vozač kamiona za vuču koji upravlja vozilima iz dana u dan. Iako ih obuka koju prolaze naši vozači čini manje podložnim ometanjima, oni su ipak samo ljudi. Ostati fokusiran i samosvestan 100% vremena je definitivno izazov sa kojim se suočavaju mnogi vozači kamiona. Međutim, oni uvek daju sve od sebe da potencijalne smetnje svedu na minimum i pridržavaju se zakona o ometanju vožnje.
 4. Navigacija rutom
  Kao što smo ranije rekli, vozila vole da se pokvare u najnezgodnijim oblastima. Kretanje po krivudavim putevima, uskim trakama, rupama i saobraćajem je težak zadatak za većinu vozača. Sada, stavite tog vozača u teški kamion za vuču i poteškoća će biti desetostruka. Osim tipičnih opasnosti sa kojima se većina vozača suočava, jedan od najtežih aspekata vođenja kompanije za vuču u Beogradu je znati kako brzo i bezbedno doći do mesta. Naši tehničari za vuču brzo razvijaju poznavanje rute koja im pomaže da se efikasno kreću, ali u gradu kao što je naš, nesreće, zatvaranja i konstrukcije se ne mogu uvek uzeti u obzir.
 5. Loši vremenski uslovi
  Vožnja po lošem vremenu nikada nije zabavna. Kada vozač upravlja kamionom za vuču koji za sobom vuče dodatni automobil, stres se još više povećava. Ne samo da naš vozač mora da brine o sopstvenom kamionu i teretu, već i pomno prate nadolazeće krhotine i saobraćaj koji bi mogli da predstavljaju pretnju za njih ili druge vozače. Održavanje bezbednosti na putu je od najveće važnosti za kompaniju za vuču, međutim, loše vreme sigurno čini zadatak mnogo težim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *